Pazar Myo Öğrencilerinden Taşlıdere Çay Fabrikasına Yoğun İlgi

04 Ekim 2019 Cuma



Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencilerinin Genel Meyvecilik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerinin Toprak Bilgisi Bitki Besleme ve Gübreleme, Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Programı öğrencilerinin Çay Tarımı dersleri kapsamında, 3 Ekim 2019 tarihinde Çaykur Taşlıdere Çay Fabrikasına teknik gezi düzenledi.
Çay serüveninin başlangıç noktası çaylıklardan alınan yaş çayın, el değmeden boşaltma robotları ile fabrikaya alım sürecinden Jumbo çuvallara doldurulup paketleme fabrikasına gidene kadar geçen hikayesi tüm detayları ile vardiya Mühendisi Gökhan Kamil TOGAY tarafından öğrencilerimize aktarıldı. Fabrikanın laboratuvarlarında gerçekleştirilen Rutubet, Volüm, Ekstrakt, Çöp-Sap ve Duyusal analiz gibi kalite değerlerinin ölçülmesi hakkında bilgi alındı.
Teknik gezinin koordinesi ve uygulanması Pazar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adil BAKOĞLU ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ tarafından gerçekleştirildi.

Yaş çayın fabrikada işlenmesini konusunda öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerine katkı yapmış olmaları ve çay ikramlarından ötürü Çaykur Taşlıdere Çay Fabrikası Müdürü Mustafa ÜST’e, Şef Kadir ORTAACAR’a ve Vardiya Mühendisi Gökhan Kamil TOGAY’a öğrencilerimizin memnuniyetleri ve tüm içten duygularımızla yoğun teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Hızlı Erişim