Pazar MYO Eğitim Gezisi

02 Ocak 2022 Pazar

Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Adil BAKOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bayramoğlu, Öğr. Gör. Yeşim ÖZTÜRK YILMAZ ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ’ın ve öğrencilerimizin iştirakiyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tarafından Rize Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi.
Çayda uygulanan seleksiyon çalışmaları, üreticiye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla katma değeri yüksek siyah ve yeşil çaylar üzerinde yapılan ıslah çalışmaları, çayda çelik ile çoğaltmanın önemi ve çay fidanlarının dikimi çalışmaları hakkında Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ziraat Mühendisi Ayhan HAZNEDAR  bilgilendirme yaptı.
Gıda Yüksek mühendisi Nihat MÜZEZZİNOĞLU, biyokimya laboratuvarında yapılan çayda selüloz analizi ve selüloz-ekstrat oranının kalite ve aroma açısından önemi gibi analiz ve teknik konularda bilgilendirme yaparak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Ziraat Mühendisi Hülya BİRBEN ÇELİK, çay alanlarında toprak analizleri, toprak örneği alma ve toprakta pH miktarının ölçülmesi noktalarında tarafından bilgi verdi.
Araştırma merkezi deneme arazilerine öğrencilerimizin çay fidanı dikme uygulamasıyla teknik gezi sonlandırıldı.
Teknik gezi sürecinde desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörlüğüne ve ÇAYKUR Rize Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.