Pazar Çay Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi

23 Mayıs 2019 Perşembe

Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı müfredatında bulunan Alan Araştırması ve Organik Tarımın Genel İlkeleri dersleri kapsamında 23 Mayıs 2019 tarihinde Çaykur Pazar Çay Fabrikasına teknik gezi düzenledi.
Teknik gezide öğrencilerimiz çay alım sürecini, soldurma, kıvırma, fermentasyon, kurutma, çayın sınıflandırılması ve eleklerden geçirilmesi işlem aşamaları yerinde gördü.
Teknik gezinin koordinesi ve uygulanması Pazar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adil BAKOĞLU ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ tarafından gerçekleştirildi.
Rize’nin en önemli, Ülkemizin de önemli tarım kollarından biri olan Çay Tarımı konusunda öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerine katkı yapmış olmaları nedeniyle Çaykur Pazar Çay Fabrikası Müdürü İbrahim BALCI’ya, ekibinden mühendis Ahmet TÜRÜT ve Neriman CANBAZ’a teşekkür ediyoruz.

Hızlı Erişim