Organik Tarım Programı Mevlana Bey Çiftliğini Ziyaret Etti

26 Mayıs 2022 Perşembe

Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri hayvansal üretim tesisleri hakkında bilgilenmek amacıyla Rize Fındıklı Mevlana Bey Çiftliği’ne uygulama gezisi düzenledi.
Ziraat Mühendisi Faruk ŞENEL, 154 adet dişi ve  81 adet erkek popülasyonuna sahip işletmede, doğum odası, buzağı bakım odası, besi hayvan bölümü, süt ve damızlık hayvan bölümlerinin işleyişini aktararak işletmenin kuru madde ağırlığı yüksek olması sebebiyle Jersey ağırlıklı olduğu ayrıca Simental, Norveç Kırması da bulunan işletmede hayvan seleksiyonuna da değindi. Gıda Mühendisi Hazal OKUR, ortalama 14 kg süt verimi ile günlük 700 kg süt alındığını, tam yağlı ve yarım yağlı yoğurt, çökelek, yağ ve süt satışları ile birlikte et satışların da olduğuna değinerek sütün işlenmesi gibi konularda bilgi aktarımında bulundu.
Koordinesi ve uygulanması Dr. Öğr. Üyesi Zeynep BAYRAMOĞLU ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ tarafından kontrol edilen gezi, işletmede üretilen yoğurdun tadımının yapılması ve öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.