Meslek Yüksekokulumuzda Kompost Üretimi Yapıldı

26 Eylül 2019 Perşembe

Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrencileri Organik Tarım dersi kapsamında Öğr. Gör. Songül YILDIZ gözetiminde kompost üretimi gerçekleştirdi. Kompost, bitkisel ve hayvansal atıkların nemli-oksijenli ortamda ayrışarak organik gübreye dönüşmesidir. Kompost ile toprağın pH dengesini düzenlenmekte, toprak yapısı iyileştirilmekte ve zenginleşmekte, toprağın havalanmasını sağlanmakta, topraktaki toksinler nötralize olmakta, büyümeyi hızlandırmakta, bitkileri güçlendirmekle birlikte birçok yararı mevcuttur.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’ne de kompost üretimimiz ile destek verilmiş olmakla; doğaya dost, insana yararlı üretim gerçekleştirerek öğrencilerimizin bilinçlenmesi sağlanmıştır.