Meslek Yüksekokulumuza Tarım Arazisi Tahsis Edildi

12 Kasım 2019 Salı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokuluna, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet ÇAKIR tarafından arazi tahsis edildi.
Pazar İlçesi  Kirazlık Mahallesi fabrika arkası mevkiinde bulunan ve içerisinde çaylık arazinin olduğu taşınmaz, özellikle Meslek Yüksekokulunda bulunan Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından uygulama arazisi olarak kullanılacak ve öğrenciler uygulamalının bu arazide yapma imkanı bulacaktır.
Pazar Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim öğretim, bilimsel çalışma, deneme ve uygulama arazisi olarak kullanacağı arazinin tahsis protokolü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil BAKOĞLU ile Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet ÇAKIR arasında imzalandı.
Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet ÇAKIR tarafından üniversiteye tahsis edilen tarım arazisinde öğrenciler; çay toplama, çay budama, gübreleme ve bakım işlemleri gibi tüm uygulamaları çaylık arazide yapma imkanı bulacak bu konuda almış oldukları teorik eğitimlerini uygulamalı olarak görerek bilgi ve görgülerini geliştirme imkanına sahip olacaklar.