Hemşin Organik Çay Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi

26 Eylül 2019 Perşembe



Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü 2. sınıf Organik Tarım Programı öğrencilerinin Genel Meyvecilik; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler öğrencilerinin Toprak Bilgisi Bitki Besleme ve Gübreleme; Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi öğrencilerinin ise Çay Tarımı  dersleri kapsamında 26 Eylül 2019 tarihinde  Hemşin Organik Çay Fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Teknik gezinin koordinesi ve uygulanması Prof. Dr. Adil BAKOĞLU ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ tarafından sağlanmıştır.
Teknik gezide  siyah çayın ortodoks yöntemine göre işlenmesi süreci olan soldurma, kıvırma, fermantasyon, kurutma, çayın sınıflandırılması ve derecelendirilmesi, son olarak çayın depolanması ve paketlenmesi gibi süreçler yerinde incelenerek gözlemlendi. 
Alınan bilgiler neticesinde öğrenciler Rize ili ana tarım ürünü olan çay ve çayın işlenmesi sürecini, almış oldukları teknik bilgiler ile yerinde görmüş ve bu bilgilerle deneyimlerini arttırmışlardır.

Hızlı Erişim