Çayda Gençleştirme Budaması Yapıldı

02 Aralık 2019 Pazartesi


Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi ikinci sınıf öğrencileri Budama Teknikleri dersi kapsamında 27.11.2019 tarihinde dersin sorumlu hocası Öğr. Gör. Dr. Seda OKUR ile birlikte çay bitkisinde gençleştirme budaması yaptılar. Budama işlemi Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet ÇAKIR tarafından üniversiteye tahsis edilen tarım arazisinde gerçekleştirilmiştir.
Gençleştirme budaması; Yaşlı bitkilerin 20-25 cm’den derin budanarak çayın ekonomik ömrünü uzatmaya yönelik bir işlemdir. Çaylarda yaşlanma 25-30 yıl sonra başlamakta, Hindistan çayları 50 yıl, Çin çayları ise 100 yıl yaşayabilmektedir.
Tahsis edilen tarım arazisinde ilk uygulama dersi gerçekleştirilmiş olup ileriki günlerde birçok uygulama dersi ve akademik çalışma arazide gerçekleştirilecektir.

Hızlı Erişim