Çay Tarımı Uygulama Dersinde ÇAYMER'e Teknik Gezi Düzenlendi

05 Kasım 2021 Cuma

Pazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü  Organik Tarım  ve Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Programları öğrencilerinin Çay Tarımı  dersleri kapsamında, 04 Kasım 2021 tarihinde Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezine (ÇAYMER) teknik gezi düzenlendi. Teknik gezinin koordinasyonu ve uygulanması  Öğr. Gör. Yeşim ÖZTÜRK YILMAZ ve Öğr. Gör. Songül YILDIZ tarafından gerçekleştirildi.
Teknik gezide siyah çayın ortodoks yöntemine göre işlenmesi süreci yerinde incelenerek gözlemlendi. Siyah çay ile birlikte yeşil çayın işlem süreci hakkında ve alternatif çay ürünü olarak çalışmalarına başlanan çay çiçeğinin kurutulması ve değerlendirilmesi konularında  bilgi edinildi. Soğuk çay, Oolong Çay, Yeşil Çay ve El yapımı Siyah Çaylarda Tadım analizi yapıldı. Farklı damak zevkine sahip öğrencilerin yorumları değerlendirildi.
Teknik gezi sonunda çay konusunda yılların verdiği tecrübe ve bilgilerini yapmış olduğu sunum ile bizimle paylaşan Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Müdürü Selçuk AZMAN’a teşekkür ederiz. Gezi süresince bize destek olan Üretim ve ARGE Sorumlusu Muhammet ÇOMOĞLU'na verdiği bilgiler ve ilgilerinden ötürü minnetlerimizi sunarız.