ÇAY GEN HAVUZU HAKKINDA SEMİNER DÜZENLENDİ

13 Ocak 2022 Perşembe

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez  Müdürü   Doç. Dr. Keziban YAZICI tarafından üniversitemiz bünyesine bulunan gen havuzunun mevcut durumu ve işleyişi ile Araştırma Merkezi tarafından çay konusunda gerçekleştirilen projeler hakkında okulumuzda bilgilendirme semineri verildi. Seminere çay tarımı dersi alan öğrencilerimiz katıldı.

Seminerde dünyada ve ülkemizde yapılan seleksiyon çalışmaları, seleksiyonda seçim kriterleri, gen havuzunun işleyiş ve genotiplerin karakter belirlenmesinde ele alınan kriterler gibi konuların üzerinde duruldu. Ayrıca dünyada ve ülkemizde çayın geçmişte ve günümüzdeki mevcut durumu gibi konulara da değinildi.
Seminer  Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi öğrencileri tarafından verilen ikramlar ile sonlandırıldı.

Verdiği değerli bilgilerden ötürü Doç. Dr. Keziban YAZICI Hocamıza teşekkür ediyoruz.